En rolig dag

Kategori: Allmänt

Idag har verkligen varit en rolig dag, ångrar absolut inte att jag ställde upp och demade scrapbooking. Så mycket demande blev det i och för sig inte då de flesta som kom redan var mycket duktiga scrappare och kortmakare. Men oj så roligt vi hade. Jag limmade mina projekt som var tänkta till demon så lite fick även jag gjort sedan tyckte jag att jag mest gick runt och pratade. Verkligen tack till Angelica för denna roliga dag och jag önskar dig all lycka i fortsättningen med din fina butik. Efter att ha pysslat rätt intensivt den senaste tiden så känner jag mig aningens lite mättad på att scrappa så jag tror jag kommer att ha fokus på kort istället ett tag nu. Har dessutom inte så många kort framkallade att scrappa med. Jag känner mig faktiskt sugen på att göra lite kort nu också.
Här kommer bilderna på de två sidorna som jag gjorde idag. Jag tycker att de blev helt okey till sist.

     

Ha en fortsatt trevlig helg

/Kristina

Hildas rum...

Kategori: Allmänt

I morgon slår Hildas rum upp portarna för den nya butiken i Huskvarna och som jag nämt tidigare kommer jag att finnas där och dema scrapbooking. Det ska faktiskt bli jätte kul. Efter att jag har haft en enorm idetorka börjar jag äntligen bli nöjd med mina LO. Jag kommer att visa upp de på bloggen efter helgen. Jag kommer att dema två olika sidor med förhoppningsvis lite olika tekniker. Hoppas att så många av er som möjligt har möjlighet att komma och kika. Butiken kommer att ha öppet mellan 10-15 och jag tror att jag kommer vara med ända fram till stängning.
Denna veckan har jag känt mig lite halvdassig i kroppen precis som om jag håller på att bli sjuk. Ont i hela kroppen och på gränsen till feber så vi får hoppas att jag lyckas hålla mig frisk över helgen.
Har gjort klart två LO som jag inte hunnit lägga in i datorn förrän nu.
Blev faktiskt  nöjd med båda sidorna. Det börjar äntligen efter nästan tre år kännas som om jag börjar förstå scrapbooking. Innan kunde jag sitta en hel dag med samma sida och nu går allt som på räls. Det känns faktiskt ganska skönt. Är inte heller så väldans velig längre utan bestämmer mig ganska fort.
Allt material till dessa två sidor kommer från Hildas rum och bokstäverna är utstansade med Cricut.

      

Ha en trevlig helg och hoppas att vi ses imorn.

/Kristina

Kort

Kategori: Allmänt

När man scrappar tycker jag alltid att det blir väldigt mycket mönstrade papper över som man inte kommer att använda till någon mer sida. De blir bara liggandes till ingen användning och jag bestämde mig faktiskt för att försöka göra slut på alla dessa bitar. Jag gjorde således två kort med diverse spillbitar av både papper och detaljere.



Kunde inte motstå dessa ursöta stämplar från Panduro. Visst är de läckra? De finns med i den nya katalogen och kostar 119:- vilket är helt ok för så många stämplar. Tror det var typ tio stämplar allt som allt. Tyckte faktiskt att kortet blev rätt läckert och lite annorlunda mot vad jag brukar göra.

Kort nummer två försökte jag också göra lite annorlunda mot vad jag brukar och även det tyckte blev rätt bra.



Stämpeln kommer från Hänglar. Har inte använt den så många gånger innan så jag kände verkligen att det var dags att göra ett kort med den.
Förövrigt så är mitt schema rätt så fullspäckat med party ikväll och fotokursen imorn så det lär väl inte bli så värst mycket pysslande denna veckan.

Ha det bra
/Kristina

Hedersuppdrag

Kategori: Allmänt

Häromdagen när jag var på Hildas rum fick jag förfrågan om att dema scrapbooking på öppningsdagen den 30 augusti. Spontant blev min reaktion att hon skulle ta någon annan som är duktigare än mig men när jag tänkte över det lite så kändes det faktiskt väldigt roligt att ha fått frågan. Det ska verkligen bli ett jättespännande och lärorikt uppdrag. Sen är det en annan tjej som också ska sitta och dema kort så det ska bli väldigt roligt. Så jag hoppas verkligen att ni har vägarna förbi Huskvarna på lördag. Mer info kommer att finnas på www.hildasrum.se 
Idag har jag förutom brödbak även hunnit med att pyssla lite. Denna sidan hade jag redan klart för mig i huvudet hur den skulle se ut och efter att ha kollat på olika skisser så blev den klar väldigt fort faktiskt. Det kan vara den sidan som jag har gjort på absolut kortast tid.
 
 

Tycker faktiskt själv att den blev väldigt bra. Annars har jag väldigt svårt att bli helt nöjd men denna sidan kändes direkt att jag kommer att bli nöjd.

/Kristina

Bullbak

Kategori: Allmänt

Igår fick jag ett litet ryck började baka bullar. Jämt när jag ska till och baka så brukar det strula. Antingen saknar jag någon ingrediens eller så vill inte degen jäsa men denna gången gick allt som på räls. Bullarna blev faktiskt jättefina och väldigt goda om man får skryta lite själv. Jag tycker att det är rätt roligt att baka när man väl har börjat men innan man har kommit igång är det rätt segt. Jag hade tänkt att ha bullarna tills på tisdag men jag tycker att det krymper rätt snabbt i frysen så vi får väl se hur många som blir kvar. Idag ska jag försöka baka lite frallor också.
Så här blev resultatet av bullbaket:


Igår hann jag även pyssla färdigt massa projekt som legat halvklara länge. Har dock inte hunnit lägga in de i datorn ännu men det blir kanske idag.

/Kristina

Syskon...

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag så tidigt vilket inte känns alls bra en lördag men jag har ingen ro att sova när man vet hur mycket som ska göras under dagen. Medan Björn fortfarande sover så har jag hunnit med att limma en sida som faktiskt har legat hela veckan.
Det är verkligen roligt att så många har tittat in på min blogg och tack för alla komentarer. Men jag undrar ibland om räknaren verkligen stämmer men det borde den väl göra. 



Denna bilden tog en kompis till min syster när jag var nere och hälsade på henne i Halmstad och jag tyckte att den blev kanon. Hittade även papper som passade rätt bra. Jag rekomenderar starkt ett besök till Hildas rum i Tenhult om du inte redan varit där då hon har så väldigt mycket fina saker.  Precis i min stil iallafall. Allt material till denna layout kommer därifrån.
Idag hade jag tänkt att baka lite till Tupperwarepartyt på tisdag men jag räknar även med att hinna pyssla lite.

Ha en fortsatt trevlig helg.
/Kristina

Helg....

Kategori: Allmänt

Denna veckan känns det verkligen som jag har börjat landa på jobbet. Jag har träffat alla föräldrar och barn och verksamheten börjar flyta på. Det finns fortfarande mycket saker att ta tag i men allt behöver ju inte göras klart på en gång heller.
Sedan länge tillbaka har jag och Björn bestämt att gå till relaxen på rosenlundsbadet men det har liksom hela tiden skjutits fram men idag ska det äntligen bli av. Det ska bli skönt att få lite tid tillsammans och bara slappna av. Det behöver man ibland. Förövrigt blir helgen ganska lugn, har iget inplanerat ännu vilket känns ganska skönt då många helger framöver är fullbokade med olika aktiviteter. Nästa vecka kommer även att bli ganska fullspäckad. På måndag har vi möte på jobbet, på tisdag ska jag ha Tupperwareparty hemma och på onsdag ska jag börja på en kurs på högskolan. Så i stort sett alla dagar är uppbokade nästa vecka. Jag har länge velat gå fotografisk bild på högskolan då jag känner att jag behöver utveckla mina kunskaper inom detta. Därför ska det bli jättespännande att börja på den men det verkar ju som det är en hel del uppgifter som ska göras också men det ska bli kul.
Ska även försöka pyssla lite i helgen och göra klart några kort som bara är påbörjade än så länge. Får se vad som hinns med.

Ha en trevlig helg
/Kristina

Kort från scrapträffen igår

Kategori: Allmänt

Igårkväll blev korten från scrapträffen helt klara vilket kändes skönt för det blir lätt att många av mina projekt tenderar i att bli liggandes oklara om jag inte gör klart de på en gång.

          

Jag är väldigt dålig på att komma ihåg vart olika material kommer ifrån så papprena och detaljerna till dessa kort vet jag faktiskt inte var de är köpta. Stämplarna kommer iallafall från Magnolia och bokstäver och stjärnor är utstansade med min Cricut.
Efter att ha legat hela natten i väldans magplågor och mått illa så ska jag vila och ta det lugnt ikväll så det blir nog inte så mycket pysslat men man vet ju som sagt aldrig.

/Kristina

Scrapträff

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit i Tenhult på Hildas rum där det var Scrapträff. Jag kom dit klockan tolv och åkte hem kvart över fem och då hade jag "nästan" gjort klart två kort. Verkligen inte snabbt jobbat men så handlar och pratar jag mest hela tiden också. Men jag blev iallafall väldans nöjd med det jag hann med. Hoppas att jag ska hinna göra dem helt klara idag så jag kan visa upp dem. Vill vekligen tacka Angelica på Hildas rum för en otroligt trevlig dag med många skratt. Det känns verkligen som vi är ett härligt pysselgäng. Kom även hem med en liten påse med några nya inköp. Det är svårt att låta bli då det finns så otroligt mycket fina saker i butiken. Nu ser jag fram mot invigningen av Hildas rum som ska öppna i Huskvarna och jag håller verkligen alla tummar för att det ska gå så bra som möjligt.

I fredags kväll när min syster var på besök pysslade vi lite och jag hann faktiskt klart med en layout som länge har legat ofärdig. Blev rätt nöjd ändå till sist.

      
Pappret och fjärilarna kommer från Panduro och gnuggisarna är från Hildas rum sedan har jag sytt med min symaskin på sidan vilket var helt nytt för mig så det blev väl inte helt hundra. Nu ska jag jobba på så att jag blir klar med mina kort från idag.

/Kristina

Björn

Kategori: Allmänt

Har länge velat testa på att göra en sida helt i filt. Såg ett tips i Scrapbooking mm och blev inspirerad men längre än så har det inte kommit men rätt som det var så sprang jag på en filtsida och fick tillbaka inspirationen igen. Filtsidan är från Youdo och sedan har jag broderat snirklarna och runt kanten. Blommorna är utstansade i filt i Revolution. Är verkligen osäker på varifrån de andra detaljerna och bokstäverna kommer ifrån. Hur som helst efter mycket arbete blev jag till slut rätt nöjd med sidan. Jag rekomenderar dock inte att sitta och brodera på en sida då det tar fruktansvärt mycket tid. Men såhär ser iallafall den färdiga sidan ut. Den blev allt lite annorlunda.
 


Denna helgen verkar bli fullspäckad också. Tycker jamt att det kör ihop sig på helgerna. Idag kommer min syster som ska stanna tills imorn och då kommer mamma och pappa också på besök och tar med sig henne hem. Sedan på söndag är det scrapträff i Tenhult. Sedan ringde en kompis från Norrköping och undrade om vi skulle träffas på måndag då hon skulle jobba i jönköping då. Givetvis blev jag glad att hon ringde och sedan på tisdag blir det nog fika med en annan kompis så jag har rätt fullspäckat framöver. men det är ju roliga saker som händer så det blir säkert bra.


/Kristina

Pysselkväll

Kategori: Allmänt

Igår kom en kompis till mig klockan fem. Vi hade tänkt att pyssla lite. Jag tyckte precis att vi hade satt oss och börjat när jag kollade på klockan som var åtta. Man hinner inte alls så mycket som man tror att man ska hinna med. Under dessa timmar hann jag bara två kort. Det ena kortet ska en kompis få som precis har fått en liten Malte och det andra lycka till kortet kan jag inte avslöja vem som ska få ifall hon tittar in på min blogg.

             

Papprena till Malte kortet kommer från Magnolia bokstäverna och stjärnorna är utstansade med Cricut. Till lycka till kortet har jag köpt papprena från Panduro och bokstäverna är utstansade med min QuicKutz. Vet inte exakt vad det alfabetet heter. Blommorna är köpta på Hildas rum.
På söndag är det för övrigt scrapträff på Hildas rum. Jag har längtat efter detta hela sommaren så det ska bli jätte kul att träffa "pysselgänget" igen. Hoppas även att det kanske kommer några nya pysselglada tjejer.


/Kristina

Helg...

Kategori: Allmänt

På något sätt så känns det lite lyxigare med helg nu när man jobbar än när man pluggade. Man utnyttjar helgen bättre nu tycker jag. Igår fick jag sån otrolig lust för att baka. Först blev det kanelbullar, sedan mormorsbullar och till sist några grova limpor. Det känns väldigt gott när baket är klart och man har frysen fylld med goda bakverk. Efter baket var avslutat var det dags att börja med middagen inför kvällen. På kvällen hade vi några kompisar på besök. Vi åt och pratade och plötsligt var klockan nästan tolv. Det går bara så fort när man har roligt. Idag har vi bara tagit det lugnt och jag har passat på att pyssla hela förmiddagen. Hann klart med en sida som länge har legat ofärdig men jag känner mig inte 100% nöjd men den får duga nu för jag orkar inte pilla mer med den.



Jag köpte ett papper på Hobbygjädje som är tänkt att man ska färglägga och jag har nte riktigt vetat hur jag ska göra med den men nu känner jag mig rätt nöjd. Jag har färglagt med Distress Ink färger. Texten är utstansad med Cricut och detaljerna kommer från Hildas rum.
I eftermiddag kommer en kompis förbi och då vädret inte precis passar för en promenad får det bli pyssel istället. Har nägra fler sidor på gång så vi får se om de blir klara idag.

/Kristina

Sand mellan tårna

Kategori: Allmänt

För att hitta inspiration till mina scrapsidor tycker jag att tidningen Scrapbooking m.m är väldigt bra så vissa sidor är snarlika flera i tidningen fast med helt andra papper och andra detaljer. Jag hoppas att det ska vara okej att lägga ut de på nätet. Men visst måste man ju kunna inspireras av varandra. Många kort som vi tog i somras på våran semester hade jag redan på förhand bestämt att jag skulle ta. Detta kort är ett sådant exempel. Det kan kanske kännas lite konstlagt ibland men men. Papprena och blommorna är köpta på Hildas rum. Om ni inte har varit där tycker jag verkligen att ni ska ta er ett besök. Hon har väldigt mycket fina saker i butiken.



På jobbet flyter allt på som förväntat. Nu börjar jag komma in i allt. Håller på att pysslar kort som barnen ska få när de fyller år. Tror faktiskt att de blir väldigt bra. De kanske blir klara att visas upp över helgen.


/Kristina

Glass, glass, glass

Kategori: Allmänt

Fick klart en sida idag som jag har grejat med ett tag men inte känt mig 100% nöjd med förrän nu. Har änvänt mig av massa gamla ströbokstäver som bara har legat och skräpat men de blev perfekta till denna sidan. Något som kommer att märkas ganska snart på min blogg är att större delen av mina projekt tenderar att bli turkosa. Själv älskar jag turkost så det är väl därför och sen har jag väldigt mycket scrapsaker i turkost. Om jag någon gång försöker mig på att att använda mig av någon annan färg blir jag aldrig så nöjd. Efter mycket pillande blev jag verkligen jätte nöjd med denna sidan. Papprena kommer från Magnolia och knapparna är från Hildas rum.



Idag känner jag att jag har lite mer ork och energi efter jobbet. Nu har jag börjat komma in i det lite mer och få svar på många frågor. Så idag blir det nog lite pyssel innan det är läggdags.

/Kristina

Första dagen på jobbet!

Kategori: Allmänt

Då jag har varit väldans nervös över att börja på det nya jobbet känns det faktiskt skönt att den första dagen är gjord. Jag möttes av ett otroligt positivt bemötande från såväl personal som barn vilket kändes mycket bra. Ikväll när all spänning äntligen har gått ur kroppen har jag dock en väldans huvudvärk. Därför kommer det inte att bli speciellt mycket pysslande ikväll men jag gjorde nästan klart en scrapsida igår som jag kommer att visa inom kort. Jag tror att jag kommer att lägga mig tidigare än vanligt idag (med andra ord innan halv nio då vanlig tid är nio). Är nämligen väldigt trött av mig jämt.
Det var allt för idag.

/Kristina

Wheels & Wings

Kategori: Allmänt

För några veckor sedan när vi var nere i våran sommarstuga i Varberg sammanföll det med Wheels & Wings som är varje år. Där visas mest gamla fina bilar men även en del gamla rishögar. Både min sambo och min pappa ville åka dit så då följde jag med. Redan innan vi åkte ploppade det upp en ide i huvudet på mig och jag såg precis framför mig hur mitt uppslag skulle se ut. Bilderna är redigerade i Photoshop för att passa sidan bättre.

               

Alla papper är inköpta på Magnolia och texten är utstansade med min Cricut. Knapparna hittade jag hemma i mormors knapplåda.

Imorgon ska jag börja på mitt nya jobb så förmodligen blir det inte så mycket pysslat de första dagarna men det kommer förövrigt att pysslas en hel del framöver i höst. 

/Kristina 

Äntligen....

Kategori: Allmänt

Efter en lång sommar utan att ha pysslat något alls kliar det verkligen i fingrarna över att komma igång igen. Har länge haft funderingar över att testa på bloggandet men det har inte riktigt blivit av men nu har jag äntligen tagit mig i kragen och skapat en egen blogg. Då jag är väldigt petig har det tagit väldigt lång tid med själva utseendet på bloggen men nu börjar jag känna mig rätt nöjd.
En lördag som denna när vädret inte är på topp vad passar då bättre än att sitta inne och pyssla. Har faktiskt hunnit med två beställningskort.

                     

Stämplarna kommer fårn Magnolia och papperna är inhandlade på Hobbygjädje. Bokstäverna och detaljerna är utstansade med min Cricut.
Eftersom jag inte har pysslat på väldigt länge kommer jag säkert att lägga upp fler projekt inom kort.

/Kristina