Stockholm

Kategori: Allmänt

I helgen var jag i Stockholm och hälsade på en kompis som bor där. Själva resan började dock inte så bra. Jag hoppade på ett tåg i Nässjö och väl framme vid min plats satt det någon annan där. Jag sa lite försynt att det var min sittplats men de visade sina biljetter och de satt på rätt plats. De konstaterade att jag måste hamnat på fel tåg. Då tåget redan hade börjat rulla får jag fullständigt panik. Men ganska snart konstaterar vi att det tåget som jag hade hamnat på också gick till Stockholm. Vilken himla tur jag hade jag kunde lika gärna hamnat i malmö eller var som helst. Jag tyckte det var konstigt att det gick två tåg till Stockholm så nära inpå varandra. Nåväl resan blev iallafall hur lyckad som helst. Vi hade verkligen en kanonhelg men mycket chopping, god mat och bara umgås. Dock blev det inga hobbysaker inköpta vilket är väldigt ovanligt för att vara mig men men en del annat köpte jag dock.

Denna helgen åker jag hem till mamma och pappa vilket verkligen inte var igår. Kände att jag längtade hem och så passade det bra att jag kunde ta ledigt torsdag och fredag så det blir en extra långhelg med familjen. 

Ha en bra helg ni också
/Kristina 

Ännu mer julkort

Kategori: Allmänt

Efter att ha pysslat från klockan ett till sju i lördags kände man sig lite mättad på julkort. Men oj så trevligt vi hade. Det blev dock inte så mycket pysslat för mig men det spelar ingen roll. Det viktiga är att man har roligt. Jag hann med ett kort under dagen och sedan påbörjadfe jag flera som jag limmade och dekorerade i söndags. Över lag känns det som jag har snöat in mig lite på rosa julkort så i år verkar de flesta bli rosa. Men förra året hade jag turkosa julkort så varför inte rosa i år. Nästan allt material till dessa julkort tror jag också kommer från designat.
 


I helgen ska jag åka till Stockholm och hälsa på en barndomskompis vilket verkligen ska bli roligt. Bokade biljetterna redan i somras så jag har verkligen hunnit ladda. Hoppas att det blir ett och annat pysselstopp i helgen också. För övrigt tror jag bara att vi ska ta det lugnt och bara umgås då det inte blir att vi ses så ofta.
 
Ha det bra

/Kristina

Julkort

Kategori: Allmänt

I torsdags hade vi julpysselträff hemma hos en på jobbet. Alla ville göra julkort så vi samlade in 100 kr var och köpte in saker och fika. Jag hade aldrig kunnat ana att det skulle bli så lyckat som det blev. Alla var supernöjda och tyckte det var jätteroligt. Det var väldigt bra att vi la ihop pengar för då fick vi mycket mer än om man hade köpt för 100 kr själv. Vi började pyssla klockan sex och jag åkte inte hem förrän efter elva. Det blev verkligen en lyckad kväll. Jag hade på förhand stämplat upp och färglagt olika motiv så jag hade bara att sätta ihop korten kvar. Jag hann faktiskt fyra kort vilket jag var väldigt nöjd med. Så här blev mina julkort. Ett par av dem belv verkligen annorlunda. Det känns lite konstigt med rosa julkort men jag tycker faktiskt att de blev bäst.


Materialet till julkorten har vi köpt från www.designat.e-butik.se Tycker verkligen att de har mycket fint på deras hemsida och väldigt bra service med snabba leveranser.

Idag ska jag ha pyssleträff hemma hos mig så jag hoppas på att få gjort lite mer julkort.
Ha en fortsatt bra helg.

/Kristina

Nytt utseende

Kategori: Allmänt

Har under en längre tid velat skapa ett mer höstigt utseende på bloggen men inte riktigt haft tid. Idag bestämde jag mig bara för att göra det och så här blev resultatet. Jag vill gärna ha synpunkter på vad ni tycker om upplägget, färgerna, designen, bilderna med mera.

/Kristina

Ett annorlunda grattiskort

Kategori: Allmänt

Fick ett bra tips i nya scrapbooking mm om hur man kunde göra kort med BIA. Då min mormor fyllde är kände jag att detta kort passadé utmärkt då jag ville göra något mer avancerat kort. Själva stommen till albumet är gjort i hårdare kartong och sedan har jag klätt det med papper. Blev verkligen ett annorlunda och roligt kort. Att ta kort var dock inte helt lätt men jag hoppas att det ändå ska gå att se någolunda.
   

/Kristina

Gardiner i mängder

Kategori: Allmänt

I fredags fick jag äntligen med sambon till A6 för att köpa gardiner. Vi skulle ha gardiner både till finrummet och sovrummet. Vi gick direkt till Iems där vi fastnade för en jättestor tavla som var i precis de färgerna som vi hade tänkt oss. Sedan var det inte alls svårt att matcha gardiner till. Tyget till tavlan hade vi tänkt spänna upp på en stor spånskiva. Vi begav oss därför till Silvan bygg där de sågade till en skiva i lagom storlek till oss. Problemet var bara att den inte gick in i bilen. Inte alls kul att bli stående på A6 parkering en fredag kväll men tur hade vi så Björns bror kom och hämtade oss med sin bil. Efter mycket jobb hela lördagen så blev vi verkligen nöjda med det färdiga resultatet. När allt var upphängt såg vi att blomman som vi hade fått av Björna föräldrar för ett tag sen matchade perfekt i färg. Viss blev det snyggt.
  

Även tyget till sovrummet hittade vi på Iems. Det var inte helt lätt att bestämma sig men vi lyckades till slut enas om ett tyg. Vi köpte även ett matchande enfärgat linnetyg. Jag sydde två gardiner med öljetter och sedan hängde vi dem omlott. Verkligen ett annorlunda och roligt sätt att sy gardiner på men dock mycket jobb med öljetterna. Så här blev de färdiga gardinerna./Kristina

Mamma 60 år

Kategori: Allmänt

Har inte hunnit uppdatera här på bloggen på ett tag. Har haft fullt upp på jobbet och måndag och tisdag denna veckan hade jag semester då min mamma fyllde 60 år. Jag funderade länge över vad jag skulle ge i present och kände att jag ville ge något lite mer personligt. Bestämde mig för att göra ett minialbum till henne. Detta var något som passade bra då jag hade en hel kasse med spillibtar av papper. Många av papprena har jag således redan visat upp på andra LO;s men några tror jag är nya.. Hon blev verkligen jätte glad för presenten vilket kändes bra då jag har lagt ner ett x antal timmar på den. Så här blev till slut albumet.

 
     
För övrigt i helgen så var vi ute och åt på ett ställe i Varberg i lördags och igår på hennes födelsedag åkte vi ner till Halmstad där min syster bor och åt på en väldigt fin restaurang på kvällen (Pio). I våran familj har vi nämligen som en liten tradition att äta på den restaurangen en gång om år och då det inte har blivit av ännu i år var detta ett perfekt tillfälle. Det som den restaurangen är mest känd för är deras underbara plankstek. Så om ni inte tidigare har ätit där så rekomenderar jag det varmt.
Vi tog även ett klassiskt litet "familjefoto" när vi var ute och åt i helgen. Så här ser min familj ut:Då det har varit väldigt mycket på schemat den senaste tiden har jag därför inte varit så duktig på att göra inlägg på era bloggar. Jag ska verkligen försöka bättra mig.

/Kristina