England

Kategori: Allmänt

I morgon bär det av till England. Har verkligen längtat efter denna resa. I måndags började jag dock känna mig lite hängig och blev väldigt täppt i näsan. Igår och idag känner jag mig verkligen helt kass i hela kroppen, precis som om jag håller på att få feber. Hoppas dock på att bättra på mig tills imorn. Inte kul att åka när man känner sig dålig men men jag får väl käka tabletter annars. Idag hade jag extra snälla kollegor som lät mig gå hem lite tidigare. Verkligen snällt och då hann jag vila mig en stund innan jag skulle packa. Flyget går klockan tio imorn så mamma kommer och hämtar mig här ikväll så åker vi från Kinna imorgon. Det ska verkligen bli roligt med semester.

För övrigt så har gjort klart korten från scrapträffen i söndags. Två av dem blev lite likvärdiga men ändå olika. Köpte lite nya stämplar från Kortmakaren och Stämpelgården förra veckan. Är verkligen nöjd med dem. Trädet från kortmakaren kan man varijera så mycket på ett enkelt sätt. Och stämplarna från Rachel Anne Miller har verkligen blivit mina nya favoriter. Tror jag kommer köpa mer av dem så småningom. Så här blev iallafall korten.

 

/Kristina

Pysselträff och påskkort

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit på pysselträff hos Camilla hel dagen. Vi började som vanligt klockan elva och jag var väl hemma vid halv sju tiden. Verkligen en heldag. Idag fick jag faktiskt ganska mycket gjort. Känner mig verkligen nöjd med dagen. Gjorde tre kort och en LO. Inte illa tycker jag.

Har även hunnit göra färdigt några påskkort i helgen. Har använt de nya stämplarna från Forma Hantverk. Har även använt de nya alfabeten jag köpte på mässan. Disco och Dragonfly. Efter dagens pysselträff blev jag dock sugen på fler alfabet. Men men det får nog vänta ett tag.


För övrigt så är det en rätt fullspäckad vecka med olika saker. Måndag kvällsmöte på jobbet, tisdag framkallning på fotokursen, onsdag fotokurs och sedan hem till Kinna, torsdag bär det av till England. Rätt så späckad vecka kan man säga. Men oj så roligt det ska bli att åka till England. Ska bli kul att träffa syrran då vi inte har sets på ett tag.

/Kristina

Blandade kort

Kategori: Allmänt

Har fått lite inspiration till kort efter mässan då jag köpte flera nya stämplar och papper. Skrivbordet är som vanligt fullt med mina hobbysaker. Köpte underbarpapper på mässan från American Crafts som jag bara var tvungen att testa. Gjorde två kort som jag först tyckte såg likvärdiga men sen tyckte jag ändå att de blev ganska olika.


Sedan har jag även gjort ett grattiskort för ett tag sen som jag inte har kunnat visa innan nu. Även här underbara papper från three bygs in a rug. Konstigt namn men väldigt fina och användbara till just födelsedagar.


Håller även på med ett gäng påskkort men de är inte helt klara ännu får väl kämpa på med dem. Köpte påskmaterial på mässan från Forma Hantverk i Borås. De hade en underbar påskserie. Ska försöka bli klara med korten snart så ni får se de underbata papprena.

/Kristina

Slapphelg

Kategori: Allmänt

Denna helgen har verkligen varit en riktig slapphelg. Från början var det egentligen tänkt att jag skulle åka hem till mamma och pappa men jag kände bara att det belv lite stressigt eftersom jag inte kommer att vara hemma på flera helger framöver så jag beslutade mig för att stanna hemma och bara ta det lugnt. Jag har verkligen fått massa gjort i helgen. Har skrivit klart ett arbete i digital bildbehandling och kollat på två föreläsningar, gjorde klart massa kort, och massa annat. Det känns verkligen hur skönt som helst.

Förra veckan bokade jag och mamma flygbiljett till England. Vi ska åka och hälsa på min syster som gör sin praktik där denna terminen. Det blir om två veckor vi åker torsdag till måndag. Det ska verkligen bli hur kul som helst. Det är alltig kul att ha något och se fram emot, då går veckorna lite snabbare.

Nästa helg fyller Björn 27 år så då ska vi ha lite kalas så veckan kommer nog gå åt till att fixa inför det. Baka lite och röja lite här hemma.

/Kristina

Mässa i Göteborg

Kategori: Allmänt

Igår var vi mässan i Göteborg på stämpel och scrapmässa. Vi åkte redan klockan åtta på morgonen för att först ta en runda på stan. Har en affär som jag bara måste gå till när jag är i Göteborg. Papeterie heter den och ligger i femman. Där säljer de massa små lådor, presentpåsar, stämplar och annat smått och gott. Jag som har en väldans beslutångest kunde som vanligt inte välja så vi spenderade mycket tid i butiken innan jag var klar.
Handlade till slut dessa underbara lådor till jobbet.


Sedan gick vi vidare till Benetton som är en av mina favoritaffärer. Varför finns inte den i Jönköping? Även där handlade jag ett par tröjor.
Sedan bar det av till svenska mässan. Jag fick lite smått panik när jag såg allt folk. Det gick knappt att titta i vissa montrar så mycket folk var det. Hur som helst så blev det en del shopping. Handlade två nya alfabet till min QK och en kakstans. Sedan handlade jag även en stor plattform som jag länge har saknat. Köpte även ett gäng med mya stämplar dels från forma hantverk, tingtura och kortmakaren. Sedan blev det också en rejäl hög med papper. Björn frågade när jag kom hem vad allt pyssel kostade. Han tyckte inte att man fick så mycket för pengarna och det stämmer förvisso. Tyckte själv att vissa saker hade blivit rätt så dyrt. Men men man åker ju bara två gånger om året och dessutom hadfe jag sparat ihop en del pengar.


Idag ska vi dessutom ha gäster så nu ska jag ställa mig och bara morotskaka och göra falsk fläskfile.

/Kristina

Mässhelg och morotskaka

Kategori: Allmänt

I morgon är det äntligen dax för stämpel och scrapmässa i Göteborg. Jag ska dit med ett par kompisar. Detta är en händelse som iallafall jag har längtat efter sedan jul. Ha även lyckats spara en liten egen kontant kassa hemma så att jag ska kunna handla lite pyssel. Har redan förbeställt flera saker och mer vet jag inte vad jag ska handla. Men det kommer ju inte bli några problem att görta slut med pengarna. Vi åker redan klockan åtta på morgonen och sedan tar vi en runda i stan innan mässan.

Förra helgen var vi på middag hos ett par kompisar. Vi fick världens godaste morotskaka inte väldans nyttig men ändå. Den var verkligen hur god som helst. Här är reseptet som jag verkligen tycker att ni ska testa.

Morotskaka

3 ägg

3 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

1 ½ tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

½ tsk malen ingefära

1 nypa salt

1 ½ dl solrosolja

4 ½ dl rårivna morötter


  1.  Sätt ugnen på 150 grader.
  2.  Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3.  Blanda alla torra ingredienser ioch vänd ner dom i äggsmeten.
  4.  Tillsätt solrosolja och morötterna.
  5.  Fyll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  7. Låt kakan svalna.

Cream cheese lime frosting

60 g mjukt smör

4 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

Skal av en lime

100 g philadelphiaost


  1. Vispa alla ingredienser krämigt.
  2. Bred frostingen över kakan.

/Krtistina