Gekås

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit i Ullared. Hade på förhand bestämt att jag inte skulle köpa något impuls och det lyckades faktiskt riktigt bra. Vi åkte fyra tjejer redan klockan åtta på morgonen och kom väl hem klockan fyra. Vi åt och hade det allmänt trevligt tillsammans. Jag köpte faktiskt inte alls mycket mest saker till hemmet och lite pyssel som jag ska göra till jobbet. Känner att jag har fått lite inspiration och kraft tillbaka vilket känns skönt.

Nu funderar jag på att övertala Björn till att köpa Wok. Tror inte det blir allt för svårt.

/Kristina

Pyssel!

Kategori: Allmänt

Igår när jag gick upp kände jag att jag hade en väldans inspiration till att pyssla. Kände mig pigg och glad i hela kroppen. Började genast att plocka fram alla sakerna. Fick klart en sida i rekordfart faktiskt. Visste precis hur jag ville ha det. 
Papprena och detaljerna ar de som jag köpte på Hildas rum. Blev verkligen nöjd med resultatet.


Hoppas att ni alla får en bra helg
/Kristina

Tips?

Kategori: Allmänt

Idag börjar känna mig lite bättre. Det är bara huvudvärken som inte vill ge med sig. Men jag orkar gå upp ur sängen lite iallafall. Jag känner även att jag börjar få tillbaks lite pysselinspiration och då borde jag säkert bli frisk snart.
Behöver hjälp med en sak. När man kollar runt på olika bloggar och hemsidor gör folk så fina kort med fina verser och ordspråk som tillexempel passar till bröllop, kärlek med mera. Ibland skulle det vara bra att ha något att slå upp i när man ska göra ett speciellt kort. Finns det någon bra bok eller någon internetsida? Behöver alla tips jag kan få.

Tack på förhand
/Kristina 

Inflammation....

Kategori: Allmänt

Hela jag känner mig som en stor inflammation. Förra onsdagen börjde jag känna mig lite hängig och kände att jag började få feber. Sedan fick jag väldiga magplågor. Efter det låg jag platt fall i sängen hela helgen med feber och ont i hela kroppen. I går morgon kände jag mig lite bättre men sedan fick jag otroligt ont i huvudet. Sedan fick jag ont i hela ansiktet och blev så väldans täppt i näsan. Då jag hade bihålinflammation för ungefär ett år sedan kände jag igen symtomen. Ringde ner till vårdcentralen. Men oj så krångligt att få en tid, man måste visst ringa halv åtta på morgonen. Jaja idag ringde jag iallafall ner halv åtta och fick en tid. Var inte alls i ordning att åka ner till vårdcentralen då jag inte kunde duscha. Detta därför att någon hade tagit allt varmvatten på morgonen. Nåväl jag slängde iallafall på mig en mössa och åkte ner. Sedan fick jag sitta och vänta i 30 minuter. Sedan sa läkaren bara att hon tyckte att det verkade väldigt täppt i bihålorna och halsen och ville skicka upp mig till ryhov. Väl på ryhov fick jag sitta i 2,5 timmar och vänta.  Först blev jag röntgad sedan fick jag vänta på svar sen fick jag vänta på öronmottagningen. Efter mycket om och men konstaterades det att jag hade inflammation i bihålorna, halsen och öronen. Så till slut fick jag penicilin. Väldigt krångligt sätt att få penicillin på. Varför kan inte vårdcentralen ge det direkt istället? Jaja man måste iallafall vara frisk för att orka vara sjuk. Nog med klagande.

För att pigga upp mig själv lite åkte jag vägen om hildas rum efter ryhov ovh inhandlade lite hobbysaker. Det piggade upp mig lite. Ska bara försöka orka göra något med dem.

På lördag ska jag förresten åka med några kompisar till Ullared. Så det ska bli roligt. Hoppas verkligen att jag är bra då men det borde jag ju vara. Penicillinen brukar verka rätt snabbt.

Ha det bra
/Kristina

Julklapp och presentkort

Kategori: Allmänt

Då var det full rulle igen efter julledigheten. Det har känts lite segt i kroppen men det ska väl gå. Vi förskollärare fick en rolig julklapp från kommunen precis dagarna innan jul. Ni kanske redan har läst JP där det stog en sån bra insändare. Vi ska nämligen lägga 38 timmar i veckan på arbetsplatsen istället för som idag 35 timmar. De resterande fem timmarna som vi hade innan (förtroendetid) hade man till att dokumentera och planera den pedagogiska verksamheten med mera. Nu kommer vi endast att få två timmar i veckan till allt detta. Jag tror att verksamheten kommer att bli väldigt lidande och framförallt barnen då man inte längre har tid till lika mycket som innan. Hur mycket hinner man på två timmar i veckan? Nästan ingenting så jag tycker detta känns väldigt tråkigt. Värst drabbat tror jag kommer bli de planerade aktiviteterna med barnen då tid till detta inte kommer finnas. Det tar ju så otroligtJag har alltid tyckt att det är viktigt med dokumentation, portfolio och fixa andra saker till avdelningen så det känns konstigt att man kommer att ha knapert med tid till detta.

Över jul har det inte blivit så mycket pysslat men ett beställningskort har jag gjort till min syster. Hon ska snart åka till England för att plugga en termin och vill ge ett presentkort på en resa tid till sin pojkväl. Kortet skulle inte blo för gulligull vilket var svårt då många av mina kort tenderar att bli det plus att många stämplar är rätt gulliga också. Sen kom jag på iden att man behöver ju inte alltid använda stämplar. Så här blev iallafall kortet.


I helgen är det inget inplanerat så det känns rätt skönt att bara få göra sådant som man känner för faktiskt. Är faktiskt riktigt sugen på att pyssla lite så imorn blir det nog mest pyssel må jag tro.

/Kristina